6 Temmuz 2009 Pazartesi

haftasonu motivasyon'u



beni leylekler getirdi. gecenlerde suruyu havada gorunce ciktim yola, mazotumuz bitene kadar yola devam. artik haftasonlari beni heyecanlandirabiliyor.

klasik bir feribot macerasiyla basladik cesme turuna. bu kez sinirlari zorlayip son araba olarak girdik. simdi onemli bir tuyo herkese. olur da son dakikada bir arkadasiniz gelmeye karar verirse ve ido'da bilet kalmamissa sorun yaratmaya gerek yok. sakin olup gorevliye elinizdeki bileti veriyorsunuz, arkadas kim, bileti nerede sorusuna turlu yalanlar sikmaya hic gerek yok. biz tabiki baya siktik, call center'da ahmet isminde biri calisiyorsa, artik zaten calismiyor. biletsiz arkadasa mal muamelesi yapip, yuk bileti kestiriyorsunuz. cik kantara kardesim, kac kiloysan ver bakalim parasini. tabi rahatlik sinirlarini zorlayacak potansiyel varsa, pazarlikla bilet parasi olan 15'e baglarsiniz isi. biz tum bunlari yaptiktan sonra rahatlik katsayimizin sonsuzla es deger olmasindan oturu, feribot bursa'ya yanastiginda en onde olan arabaya ulasmak icin acele etmedik.
- insaf beyefendi insaf!!!
- ulan o zaman once arabasi olanlar insin. biz ne yapalim butun yaya paleler kapiya dolusmus.

cem'i sonunda izmir'e getirebilmistim. valideyle son gelismeler uzerine konustuktan sonra fiko'yla bulusmak icin evi terk ettik cumartesinin ilk saatlerinde. 15 dakika sonra her zamanki yerde!!! bolca bira, seksene yakin midye ve mehtap. ver sirtini bostanli'ya dok icindekileri ege denizine. kalbin orada kalabilir dikkatli davranmak lazim.

mehtap uyanmış
seyr-ü sefada yıldızlar
siyaha yanmış
bende fasıl fasıl dert
o ne zalim bir yarmış


cesme her zaman bizim evimiz oldu. sonradan kesfeden istanbullulari da bekareti bozulan canlilar oldugumuz icin hic bir zaman sevmedik degirmenlerin cevresinde.
tam hayallerde kuruldugu gibi bir dag yamacinin kiyisinda, deniz kokusunun ulasabilecegi mesafede insa edilmis babylon'un ustundeki meyhanede basladik dolunayi dogurmaya. 26 subat'ta kurmustum hayalini, o persembe aksam ustusunu cok iyi hatirliyorum. aradan cok sular akti.


raki, balik, roka uzerine dev muhabbet. akrep, yelkovana kafa tutarcasina ilerledi cumartesi gecesi. cok uzun zaman sonra masadaki herkesin yuksek dozda keyif aldigi bir geceydi. dolayli ve zarf tumleci cevabini veren sorular, hepimizin hayatina renkler, tatlar katti. cok dogal degil mi zaten, ozneler hicbir zaman degismiyor. uzaklastik cogu zaman. temel saglam yerde diye yakinlasmasi her zaman kolay oldu. deger bilmeyi ogrendik. eskiden yaz boyu yasayamadigimiz huzur dolu hayata dair sohbeti, makarayi, saygiyi iki gune sigdirmayi ogrendik.

ben bu aralar canagi, comlegi bosaltmakla mesgulum. iki haftadir ilkel ameliyat yontemleriyle cigerlerime dolan havaya gecit vermemek icin kendilerine yer yapan bogazimdaki kitleleri gittigim yerlere birakiyorum. istanbul disina birakiyorumki tekrar karsima cikamasinlar. nankor kediler gibi evlerinin yolunu bulurlar mi bilemiyorum. bu gece yatmadan buyuk bir yudum green apple'i bogazimdan dokup, mideme suzulusunu hissedecegim. kendi kendine buldugu yolda, tuzlu suyun yarayla temasinda oldugu gibi canimi yakan acilar hissetmeyecegim. sadece midemin yanmasiyla o son yudumu icmesem de olurdu deyip uykuya dalacagim.

cumartesi gecesi olmazsa olmaz paparazzi. ince bir detay var, paparazzi eskiden olmazsa olmazdi artik olmasa da olur. 6-7 sene oncesine kadar paparazzi'de gece program olmazdi. aksam yemegi yenir, en fazla da 1'e kadar oturulurdu. 3-4 sene once de gece programi basladi. o zaman da deniz kenarinda masalarda otururduk, muhabbet ederken de karsindakinin kulagina bagirmak zorunda kalmazdik. gelinen noktaya bakin simdi, adim atacak yer yok ve gecen hafta counter koyulmus 3200 kisi girmis cumartesi gecesi. pes!!

iki gunun sonunda donus kacinilmaz. hayat devam ediyor. pazardan bahsetmiyorum detaylar facebook'ta. remove tag yapani vururum, cok netim bu konuda. kapanis sarkisi sezen'den.
gunesli pazartesiler olsun herkese!!!


yalnızlaşmışız iyice
ustelik de alışmışız
hiç beklentimiz kalmamış
dosttan bile

anlaşılır gibi değiliz
tek bedende kaç kişiyiz
hem yok eden, hem de tanık
ne esaslı karmaşa

3 yorum:

peja dedi ki...

yine iyi sıkmışsın, en fazla 60 midye vardı orda:)))

hiç dedi ki...

kaleli pale torbaya doldururken de o torbada en fazla 20 vardır demiştin, 38 çıktı.
rahat 80'i vardı onun:)

Unknown dedi ki...

haftasonlarının en azından birini heyecanlandırıyor olması ümit verici:)