25 Eylül 2009 Cuma

Manchester Derby

çok efsane maçtı. izmir'de spormax yok diye izleyemedim. futbolun 90 dakikadan uzun sürdüğünü kanıtlayan örnekler, hayatımın domino taşlarıdır.

city'nin iki senedir har vurup harman savurarak yaptığı transferler sonrası manchester derbisi daha ateşli bir hal aldı artık. geçen sene Oasis'in City'li solisti Noel Gallgher "I always kind of knew that 40 years of loyalty would be repaid somehow and I always knew that a day would come when we stagger everyone in football. It'll be nice to know that every gallon of petrol a Manchester United fan buys is going into our transfer kitty." demecini vermişti.

Manchester City bu seneye Tevez, Adebayor ve Cruz transferleriyle çok iddalı girdi. haftasonuna kadar 4'te 4 ile gelen City, hafta başında derbiye hazırdı. United'a oranla şehrin merkezine hakim olan City, dört bir yanı Tevez görselleriyle giydirdi.






Türkiye'de bir takımın benzer yollarla rakibine mesaj gönderdiğini ve sonrasında olacakları düşünüyorum. hadi geçtim, üç büyükler arasındaki bir derbiden önce bunlar olsa. bjk-fb maçı öncesi İnönü'ye doğru giden yolda Nobre ve Rüştü'lü görsellerle "cehenneme hoşgeldiniz" yazsa. birileri ölür.

özellikle aşağıdaki görsel son derece manidar. hem Owen'ın sakatlığına gönderiyorlar, hem de Old Trafford'un Manchester'ın sırtlarında olmasına giydiriyorlar.



son gülen iyi güler, öyle olmaz böyle olur, erken öten horozun başını keserler gibi sözlerle durumu açıklayabiliriz. Manchester United, Owen'ın 90+6'daki golüyle maçı 3-4 aldı. ilk kurşunu sıkan city, tabiki cevabını aldı bu hafta. United'ın Manchester'ı donattığı afiş ise aşağıda.



sense of humour mı, rekabet mi, işte premier lig bu, futbol asla sadece futbol değildir mi denir, ne denir bilemedim. tek bildiğim bu sporu sevdiğim.


edit: görseller thespoiler.co.uk'den

Hiç yorum yok: